Digitala avtalsbesök

GRATIS FÖR NORRKÖPINGS SKOLOR

Årskurserna 2, 5, 8 och 9 inom Norrköpings kommun har möjligheten att boka kostnadsfria skolbesök på Visualiseringscenter C. För de klasser som ej har möjlighet att besöka Visualiseringscenter erbjuds de digitala skolvisningarna nedan. 


Digitala skolvisningar

ÅRSKURS 2 - ROBOTIK

I ett digitalt möte med en av centrets pedagoger kommer eleverna få lära sig mer om hur robotar fungerar. Vi kommer prata om grunderna inom programmering och ni kommer få träffa någon av centrets robotkompisar, Koda och Pax!

Eleverna har möjlighet att ställa sina klurigaste frågor om robotar och vi diskuterar bland annat vilka slags robotar som finns i världen, varför det finns så många olika sorters robotar och finns det några likheter och skillnader mellan robotar och människor?

Filer:
Lärarhandledning (PDF)
Elevuppgifter (PDF)

ÅRSKURS 5 - VISUELL TEKNIK

I denna digitala visning utforskar vi utställningen Insikter och tittar närmare på hur teknik som vi använder oss av varje dag också kan hjälpa oss att både bli friskare, smartare och snällare mot jorden.

Hur ser vi människor ut inuti? Hur kan vi utforska mumier med datorn som verktyg och hur hållbara är vi egentligen? Eleverna har möjlighet att ställa sina frågor till centrets pedagoger och interagera under visningen.

Filer:
Lärarhandledning (PDF
Elevuppgifter (PDF)

ÅRSKURS 8-9 - EVOLUTIONEN

En digital guidning i utställningen Insikter på temat evolution. Eleverna har möjlighet att ställa sina frågor till centrets pedagoger och interagera under visningen.

Eleverna kommer få en introduktion och grunderna till ämnet genom en historisk återblick, där vi pratar om exempelvis Charles Darwin och hans upptäckter. Vi pratar också om mer nutida forskare i ämnet, som mikrobiologsforskaren Lynn Margulis och paleontolog-familjen Leaky med flera.

Lärarhandledning (PDF)


INFO

Instruktioner för uppkoppling och teknik (PDF)


BOKNING

Vänligen kontakta oss via pedagog@visualiseringscenter.se. Vi behandlar därefter er bokning och återkommer med en bokningsbekräftelse.

Obs, det går endast att boka en klass per tillfälle. Vid ändringar i bokningsschemat kontaktar vi er c:a 2 veckor i förväg för att boka ny tid.