Lediga tjänster

KOMMUNIKATÖR SÖKES (VIKARIAT)

Norrköping Visualisering AB driver den publika science center-verksamheten vid Visualiseringscenter C i Norrköping. Centret öppnade i maj 2010 och gästas årligen av omkring 100 000 besökare. Centret inrymmer interaktiva utställningar, en 360°-dom för föreställningar och presentationer i 2D/3D, konferenslokaler, Virtual Reality-arena, restaurang och butik. 

Det primära målet för den publika verksamheten är att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen och ny medieteknik hos barn och ungdomar. Detta görs med hjälp av visualisering i ett mycket nära samarbete med företag, forskning och skola. Utgångspunkten ligger i den visualiseringsforskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping.

Nu söker vi en vikarierande kommunikatör medan vår marknadsansvarige är föräldraledig.


ARBETSBESKRIVNING

Kommunikatören har övergripande ansvar för planering, genomförande och uppföljning av kommunikationsinsatser och marknadsföring. Du kommer att marknadsföra varumärket Visualiseringscenter med fokus på den publika science center-verksamhetens breda utbud av domföreställningar, visningar, utställningar, skolbesök, restaurang, butik, konferens, evenemang och aktiviteter.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom exempelvis "Media och kommunikation", "Grafisk design och kommunikation" eller annan likvärdig utbildning.

Du har mycket goda kunskaper inom webb och kommunikation. Du har en bra känsla för layout och behärskar webbpublicering (Drupal), Photoshop och InDesign väl. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Fokus i ditt arbete kommer vara att producera material för webb och sociala medier. Du tar fram texter, bilder och är aktiv inom sociala medier. Du ansvarar för att ta fram trycksaker såsom annonser, broschyrer, affischer etc samt har koll på digitala marknadsföringskanaler. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier i din yrkesprofession och du har kännedom om dess annonseringsfunktioner. Det är bra om du även har kunskap i fotografering med systemkamera.  

Du har hög kompetens inom kommunikation och marknadsföring och kan projektleda, planera och genomföra marknadsföringsaktiviteter. Tidigare erfarenhet från projektledning är meriterande. Du håller dig uppdaterad om vad som händer i verksamheten samt vad som behöver kommuniceras. Du gillar att tänka brett och anpassa insatser efter målgrupp. Du kommer att samarbeta med andra science centers och vara Visualiseringscenters representant inom marknadsföring för Wisdome-projektet, en nationell satsning med bidrag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

Som person är du kreativ och handlingskraftig. Självständighet och förmåga att arbeta simultant med olika arbetsuppgifter är viktiga färdigheter. Du har en förmåga att prioritera och du får saker gjort! Du är öppen, lyhörd och är självgående. Du tycker det är roligt att möta nya människor och har inga problem att jobba i team och prata inför stora grupper. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för teknik.

ARBETSUPPGIFTER

 • Planera, genomföra och utvärdera kommunikations- och marknadsinsatser
 • Paketering av kampanjer och utveckling av koncept
 • Vara Visualiseringscenters representant inom marknadsföring i projekt med Linköpings universitet samt andra science centers
 • Textbearbetning
 • Ansvara för webb, PR, pressutskick, presskontakter samt bevaka pressklipp
 • Producera innehåll till webb och kommunikationsmaterial
 • Arbeta med sociala medier
 • Trycksaks- och annonsproduktion
 • Digital marknadsföring
 • Projektleda kommunikations- och programaktiviteter i samråd med programansvarig
 • Budgetuppföljning och budgetplanering i samråd med ekonom och VD
 • Grafiskt arbete med bilder, videos, presentationer m.m.
 • Genomföra mässor, events och road-shows
 • Ansvara för skyltning och Signage-system 

VARAKTIGHET

Tjänsten är ett vikariat på 100% för perioden 2020-01-13 till 2020-08-31. 


ANSÖKAN

Skicka din ansökan med CV, personligt brev, referenser och löneanspråk till katja.kindeberg@visualiseringscenter.se.
Märk ditt mail med "Kommunikatör".
Sista ansökningsdag: 2019-10-06

Har du frågor om tjänsten, kontakta Jonathan Klittmark via mail:
jonathan.klittmark@visualiseringscenter.se


OM VISUALISERINGSCENTER
Norrköping Visualisering AB bedriver den publika Science center-verksamheten vid Visualiseringscenter C i Norrköping. Visualiseringscenter C är ett samverkansprojekt mellan Linköpings Universitet, Norrköpings Kommun, Interactive Institute Swedish ICT och Norrköping Science Park. Läs mer om Visualiseringscenter HÄR.


Inför rekryteringsarbetet har Norrköping Visualisering AB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.