Lediga tjänster

Projektledare

Norrköping Visualisering AB är ett helägt kommunalt bolag som driver den publika science center-verksamheten vid Visualiseringscenter C. Vi har en egen produktionsverksamhet som tar fram filmer och annat innehåll för centrets domteater – en av världens mest avancerade anläggningar – samt för centrets utställningar. Då vi nyligen fått ett omfattande och långsiktigt nationellt uppdrag att producera innehåll för domteater och VR-miljöer, men också med ny teknik utveckla interaktiva utställningsinstallationer för morgondagens lärmiljöer, söker vi en erfaren projektledare.

Som projektledare kommer du att ansvara för projektledning av våra olika parallella produktionsprojekt. Produktionerna sker i nära samverkan med den visualiseringsforskning i världsklass som bedrivs vid centret.

Arbetsuppgifter
Vi söker Dig som har dokumenterad och gedigen erfarenhet av att projektleda större, komplexa produktionsprojekt inom till exempel animerad film, utställningsproduktion, IT eller liknande, gärna från nyskapande tekniska miljöer. Du behöver ha kunskap om hela produktionsprocessen, om hur produktioner leds från början till slut i samarbete med interna och externa specialkompetenser. Som projektledare har du ansvar för att projekten uppnår målen gällande tidplan, kvalitet och ekonomi. Du koordinerar och leder aktiviteter och funktioner inom projekten, samt har kontroll över hur projekten fortlöper och att de drivs framåt. Du arbetar aktivt med tidsplanering, mötesstrukturer, aktivitets- och budgetuppföljning, riskbedömningar, utvärderingar och rapporter till styrgrupper och beställare.

Kvalifikationer
Du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad och håller hög servicenivå internt och mot externa samverkansparter och kunder. Du gillar att jobba med människor och i team med många olika kompetenser. Du leder teamet effektivt och bidrar till goda relationer. Erfarenhet av EU-projekt är meriterande.

Hos oss får Du möjlighet att jobba i en unik miljö med en grupp människor med olika bakgrunder och kompetenser som samlas kring övertygelsen om att visualisering är ett viktigt verktyg för att både kommunicera och förstå världen runt omkring oss.

Välkommen med din ansökan!

Omfattning: 100%, Projektanställning 1 år med möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde: Omgående

Upplysningar
Lämnas av Sofia Seifarth, VD, sofia.seifarth@visualiseringscenter.se eller 011-15 63 09. 

Ansökan
CV, personligt brev, löneanspråk och eventuellt portfolio skickas till frida.smith@visualiseringscenter.se senast 29 september 2017.

Intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden – så vänta inte med din ansökan.