Skolprogram

WORKSHOPS

OBS, max två grupper i taget.

Beebots, åk F-3

Testa våra sekvensstyrda små robotar och programmera dem för att klara sig genom kluriga labyrinter eller för att lösa andra problem. Roboten programmeras med knapptryckningar så att man enkelt ska kunna berätta för den hur den ska röra sig. På så vis kommer du att få en första inblick i hur programmering kan gå till.

Kombinera gärna workshopen med att besöka någon av våra domföreställningar!

- Workshopen pågår i 1 timme och inleds med en introduktion på ca 15 minuter. 
- Max 25 personer per workshop.
- Tillval – Domföreställning: 65 SEK per elev

Pris: 1 500 SEK

Jakten på värme, åk 4-6

Att känna skillnad på varmt och kallt är något som är viktigt för oss människor. Värme är en av de saker runt omkring oss som inte alltid kan ses med blotta ögat. Under besöket får ni använda en speciell typ av kamera för att leta efter värme. Den mäter inte temperatur utan känner istället av hur mycket infraröd stålning som kommer ut från olika ytor. Den informationen kan sedan omvandlas och användas för att visualisera temperatur. För att få en djupare förståelse för det osynliga omkring oss tittar vi också på några av de installationer som finns i våra utställningar. .

Kombinera gärna workshopen med att besöka någon av våra domföreställningar!

- Workshopen pågår i 45 min + guding i utställningarna 45 min. 
- Mellan passen ges utrymme för en paus då frukt serveras.
- Max 25 personer per workshop.
- Tillval – Domföreställning: 65 SEK per elev

Pris: 2 200 SEK

Robotprogrammering, åk 7-9

Många av våra moderna robotar måste kunna reagera på sin omgivning. I denna workshop kommer ni att kunna testa att programmera en robot för att anpassa sig efter avstånd genom ultraljud eller linjeföljare. Vi använder oss utav blockprogrammering när vi programmerar. Workshoppen kräver inga förkunskaper, men kan anpassas för att passa olika kunskapsnivåer.

Kombinera gärna workshopen med att besöka någon av våra domföreställningar!

- Workshopen pågår i 1 timme och inleds med en introduktion
- Max 25 personer per workshop.
- Tillval - Domföreställning: 65 SEK per elev

Pris: 1 500 SEK

Programmera med Micro:bit!, åk 4-6

Lös roliga utmaningar med hjälp av programmering. Få ett hjärta att blinka, simulera en explosion med hjälp av matematik eller skapa ett enklare spel. Eleverna får lära sig grunderna i att programmera med mikrodatorn Micro:bit. Vi använder oss utav blockprogrammering när vi programmerar. Workshopen kräver inga förkunskaper, men kan anpassas för att passa olika kunskapsnivåer så berätta gärna vilken kunskapsnivå dina elever är på. 

Kombinera gärna workshopen med att besöka någon av våra domföreställningar!

- Workshopen pågår i ca 60 min 
- Max 25 personer per workshop
Tillval - Domföreställning: 65 SEK per elev

Pris: 1 500 SEK


TEMAVISNINGAR

Upptäck Visualiseringscenter

Utforska Visualiseringscenter tillsammans med en av våra guider. Vårt synsinne har alltid haft en stor betydelse för vårt sätt att förstå och organisera världen omkring oss. I takt med möjligheterna att producera digitala bilder har intresset för både tekniken bakom och förståelse för bilderna ökat. Med hjälp av visualisering kan vi idag synliggöra det annars osynliga. Visualiseringen är idag ett verktyg för forskning och lärande, men är också en del av vår vardag.

I vår visning får ni titta närmare på en del av de installationer som finns i våra utställningar. Utställningens innehåll och kunskapsnivå anpassas till gruppens intresse.

Visningen tar ca 45 minuter. Kombinera gärna visningen med att besöka någon av våra domfilmer!

Pris: 700 SEK per skolklass (Tillval - Domföreställning: 65 kr per elev)

Kosmos 3D

Domföreställningen Kosmos 3D är en helt unik och interaktiv föreställning som låter er upptäcka universum utifrån era förutsättningar och frågeställningar. Med hjälp av en kunnig presentatör tas ni med på en tur i universum, där allt från våra livsvillkor på jorden till universums utveckling kan belysas. I domföreställningen Kosmos 3D är publikkontakten viktig. Interaktiviteten i föreställningen gör att ni kan påverka visningens innehåll och berättelse. Möjligheten finns att tillsammans med centrets pedagoger utarbeta en egen tematik som passar just din verksamhet.

Skolprogrammet Kosmos 3D tar ca 45 minuter och innehåller:
- En interaktiv domföreställning.
Pris: Grundpris för varje föreställning är 500 SEK, därefter 65 SEK per elev

Tillbaka