Temavisningar

Upptäck Visualiseringscenter 

Vårt synsinne har alltid haft en stor betydelse för vårt sätt att förstå och organisera världen omkring oss. I takt med möjligheterna att producera digitala bilder har intresset för både tekniken bakom och förståelse för bilderna ökat. Med hjälp av visualisering kan vi idag synliggöra det osynliga. Visualisering är idag ett verktyg för forskning och lärande, men är också en del av vår vardag.

I denna visning får ni titta närmare på en del av de installationer som finns i våra utställningar tillsammans med en guide. Utställningens innehåll och kunskapsnivå anpassas till gruppens intresse.

Visningen med guide tar ca 45 minuter. Kombinera gärna visningen med att uppleva någon av våra domfilmer!

Pris: 700 kr per skolklass (tillval – film: 65 SEK per elev).


Kosmos 3D

Domföreställningen Kosmos 3D är en helt unik och interaktiv föreställning som låter er upptäcka universum utifrån era förutsättningar och frågeställningar. Med hjälp av en kunnig presentatör tas ni med på en tur i universum, där allt från våra livsvillkor på jorden till universums utveckling kan belysas. I domföreställningen Kosmos 3D är publikkontakten viktig. Interaktiviteten i föreställningen gör att ni kan påverka visningens innehåll och berättelse. Möjligheten finns att tillsammans med centrets pedagoger utarbeta en egen tematik som passar just din verksamhet.

Skolprogrammet Kosmos 3D tar ca 45 minuter och innehåller en interaktiv domföreställning.

Pris: Grundpriset för varje föreställning är 500 SEK, sedan 65 SEK per elev.


Är det något speciellt tema ni vill utforska på Visualiseringscenter C som vi inte redan erbjuder? Kontakta pedagogerna för att skräddarsy en visning för er grupp!

Yvonne Olofsson
011-15 63 25
yvonne.olofsson@visualiseringscenter.se

Lisa Johansson
011-15 63 14
lisa.johansson@visualiseringscenter.se  

Tillbaka