27 september
12:00

Panelsamtal om Generativ AI

AI är här för att stanna, men blev det som vi trodde och vad händer härnäst? Ett panelsamtal om framtidsvisioner, Generativ AI och hur det påverkar oss både professionellt och privat.

Välkommen på ett intressant lunch-event på Visualiseringscenter C i Norrköping och lyssna på ett panelsamtal om artificiell intelligens med forskare från Linköpings universitet.

AI-teknik gör att gränsen mellan tekniska och mänskliga förmågor blir suddig, och har på många sätt lett till att vi behöver tänka på vad vi människor ska göra, och vad vi ska överlåta till maskiner. Samtidigt förändras mycket av vår samtid tack vare AI så att vi blir utsatta för AI-teknik vare sig vi vill eller inte. Vår panel kommer att diskutera om och hur AI skiljer sig från “vanlig” teknik och hur man kan tänka kritiskt kring att AI fungerar på ett visst sätt beroende på den data, de organisationer och personer som finns bakom tekniken.

När kan man säga att teknik är AI-teknik? Vad gör AI annorlunda och varför är det annorlunda? Vi kan tjäna mycket på att använda AI, men går vi miste om något i samma veva? Kan vi lita på AI, och hur kan man använda AI källkritiskt? Vad kommer nästa banbrytande AI-teknik potentiellt bidra med?

Vi bjuder samtliga deltagare på lättare lunch på plats.

Information

Pris: Kostnadsfritt. Begränsat antal platser.
Datum: 27 september
Tid: 12.00
Plats: I domteatern Wisdome Norrköping, Visualiseringscenter C
Lunch: Lättare lunch ingår

Det här arrangemanget anordnas av Linköpings universitet i samarbete med Visualiseringscenter C. Eventet är en del av Kulturnatten och ForskarFredag.

Panelen

Du kommer få möjlighet att interagera med vår panel genom att ställa frågor.

Daniel Toll, moderator

Daniel Toll är doktor i Informationssystem vid avdelningen Informationssystem och digitalisering, LiU. Hans forskning fokuserar på hur automatisering av arbete påverkar samhället och intresserar sig för hur nya digitala lösningar påverkar balansen mellan olika värden. Nyligen har Daniel studerat hur svenska kommuner tar sig an automatisering av ärendehandläggning.

Hannah Pelikan

Hannah är postdoktor i språk och kultur vid Linköpings universitet (LiU). Hennes forskning inom människa-robot interaktion kombinerar samtalsanalys och interaktionsdesign. Hon undersöker hur människor förstår robotars beteende i olika sammanhang som t.ex. familjehem, operationssalar och i trafiken, och designar interaktion med artificiella agenter baserade på dessa insikter. Hon är även initiativtagare till LiUs tvärvetenskapliga seminarium AI i Samhället.

Sebastian Rozenberg

Sebastian är doktorand på Avdelningen för kultur, samhälle, form och medier vid Linköpings Universitet, och har en bakgrund inom estetik samt informationsvetenskap. Hans forskning undersöker spänningar mellan form och funktion i upplevelsen och omdömet av digitala bilder. I sin avhandling analyserar han specifikt hemskärmen, digitaliserade konstverk i museisamlingar online och AI genererade/syntetiska bilder.