Digitala Temavisningar

Varmt välkomna att boka en digital temavisning på Norrköpings Visualiseringscenter C. Våra pedagoger tar er med på en live-visning i våra utställningar via Zoom. Nedan finns information om de olika teman som erbjuds. Vi ses på Zoom! 


Teman

Hållbart Samhälle

Vad är hållbarhet för dig? Även om många hållbara alternativ är tydliga och tillgängliga för oss idag, väljer ändå många att göra som man ”alltid gjort”. Sverige är ett fantastiskt land med stora möjligheter för dig och mig att leva våra liv precis som vi önskar. Sverige hamnar faktiskt på plats nr 7 i listan av världens lyckligaste länder! Men vi är också ett av de länder i världen med störst ekologiskt fotavtryck. Om alla levde som vi gör i genomsnitt i Sverige skulle det behövas ca fyra planeter rent resursmässigt varje år. Våra konsumtionsmönster är ohållbara – så hur kan vi enkelt göra en förändring? I den här guidningen sätter vi våra hållbarhetskunskaper på prov och testar nya lösningar och möjligheter.

Kulturarv

Teknik och vetenskap ses ofta som en framtidsfråga, där blicken är riktat mot vad som komma skall. Men vad händer om vi vänder forskning och teknik mot det som redan varit? Kan vi lära oss mer om sådant vi trodde vi redan visste allt om? Kultur är en av grundstenarna till att veta vilka vi är och var vi kommer från. Att bygga på höjden kräver ju en stadig grund att stå på. Genom att föra samman visualiseringsforskning och teknik med världens kulturarv kan vi visa sådant som annars hade varit omöjligt att se, samt bevara det som med åren hade gått förlorat. I denna guidning visar vi exempel på just sådan forskning och de spännande historier som nu gjorts synliga.

Insidan

Människans fascination av att förstå och avbilda kroppens insida går långt tillbaka i tiden. Idag är det möjligt att se vad som döljer sig inom våra kroppar med hjälp av bland annat magnetkameror, röntgen och olika typer av avancerade mikroskop. I utställningen Insikter visas flera exempel på medicinsk visualisering som hjälper oss att se insidan på ett helt nytt sätt. Vilken betydelse har den moderna visualiseringstekniken kopplat till medicinsk vetenskap och folkbildning? Hur kan dessa verktyg användas för att till exempel förstå Covid-19? Mer spännande frågor besvarar vi under denna unika guidning.


Information

Tidsåtgång: Ca 30-45 minuter
Bokning: 011-15 63 30 (mån-fre 9-12) alternativt bokning@visualiseringscenter.se

Kostnad: 
Skolgrupp (rek. från åk 4) 448 SEK (560 SEK ink moms)
Förening/Privat grupp 608 SEK (760 SEK ink moms)
Företag 960 SEK (1200 SEK ink moms)

Instruktioner följer med bokningsbekräftelsen.