Avtalsbesök

GRATIS BESÖK FÖR NORRKÖPINGS FÖRSKOLOR - VT22

Förskolorna inom Norrköpings kommun har möjligheten att boka kostnadsfria besök på Visualiseringscenter C. Tiderna för vårterminen 2022 finns att boka i formuläret längst ner på sidan. 


TEMA: RYMDRESENÄREN

Målet med avtalsbesöket 'Rymdresenären' är att skapa intresse för rymden och förståelse för hur teknik kan hjälpa oss människor att förstå vår omvärld.

Avtalsbesöket är utformat i samråd mellan Visualiseringscenter och Cnema och under besöket får barnen besöka båda verksamheterna. Den första timmen under besöket spenderas hos Visualiseringscenter (kl 9-10) och den avslutande timmen spenderas hos Cnema (kl 10-11).

Besöket inleds i Visualiseringscenters spännande VR-arena där barnen får uppleva rymden på storskärm. Bland annat reser vi ut i solsystemet tillsammans och utforskar en ny samling planeter som tillkommit på ett högst mystiskt sätt! Därefter får barnen möjlighet att utforska rymden genom lek i den dedikerade barnutställning ”Rymdskeppet”.

Hos Cnema får barnen sedan möjlighet att skapa digitala berättelser med hjälp av tekniska hjälpmedel och spännande mjukvara för filmskapande.

Aktiviteterna under besöket leds av pedagoger från Visualiseringscenter och Cnema. För mer detaljerade frågor kring besöket, kontakta Visualiseringscenter via pedagog@visualiseringscenter.se eller Cnema via christian.tidebrink@cnema.se.


BOKNING

I formuläret nedan väljer du datum och tid för ert besök. Vi behandlar därefter er bokning och återkommer med en bokningsbekräftelse. Det går endast att boka en grupp i taget. Då det är många grupper som vill besöka oss kan vi inte garantera att ni får den tid ni önskat. Vid ändringar i bokningsschemat kontaktar vi er c:a 2 veckor i förväg för att boka ny tid.