Spela Virtual Reality VR

Spela Virtual Reality och upptäck underhållande VR-spel hos Visualiseringscenter C!

I vår VR-Arena erbjuder vi dig möjlighet att med modern teknik spela Virtual Reality och uppleva den speciella känslan av lekfull virtuell verklighet. Vi använder oss av lättanvänd och justerbar VR-utrustning i form av Meta Quest 2 med tillhörande headset och handkontroller. Utrustningen passar såväl gammal som ung.

Din spelsession i VR-arenan leds under handledning av en kunnig VR-värd som pedagogiskt och tydligt går igenom säkerhetsföreskrifter, förhållningssätt samt hur tekniken och enskilda spel hanteras. Våra spelsessioner passar lika bra för nybörjare som för mer erfarna spelare.

Vilka spel du vill spela under din spelsession väljs på plats utifrån utbudet som visas nedan. Speltiden fördelas utifrån antalet valda spel och dina önskemål.

Information

Pris: 149kr
Tid: 60min
Rek maxantal: 3 personer (ni spelar en i taget)
Åldersgräns: Du behöver vara minst 8 år för att spela. Mellan 8-16 år ansvarar förälder/medföljande vuxen för dig. Se ytterligare åldersrekommendation för bokningsbara spel längre ner på sidan.
Bokningsbara tider:
Alla dagar under vecka 26-33
10.30 – 11.30
12.00 – 13.00
13.30 – 14.30
15.00 – 16.00
(Avvikelser kan förekomma)

När du bokar plats, kommer du märka att det finns 1 plats per tid. Denna plats omfattar hela ditt sällskap.

Våra VR-spel

Beat Saber

Har du drömt om att hålla ett lasersvärd i handen? Här får du två! I spelet Beat Saber kombineras musik och lasersvärd i en fantastiskt mix. Svinga dina svärd i takt till musiken och låt inga ”block” eller utmanande hinder nå hela vägen fram till dig. Ju fler block du slår ju bättre låter musiken och desto högre poäng får du.

Klara, färdiga, lasersvärd!

Hand Physics Lab

Tänk om du kunde hälsa på dig själv i virtuell verklighet. Med spelet Hand Physics Lab får du möta dig själv i ”Metaverse”. Med hjälp av sensorer i ditt VR-headset känner tekniken igen dina händer och dina fingrars rörelser. I spelet får du sedan möjlighet att lägga spännande pussel, konstruera, kasta föremål och mycket annat.

Låt kreativiteten flöda i den virtuella världen!

Pistol Whip

Sätt dina nerver och reflexer på prov! Spänningen är på topp när du rör dig i en futuristisk miljö fullt omringad av fiender med siktet inställd på just dig. Med ett virtuellt vapen i varje hand kämpar du dig framåt bit för bit med ett mål i sikte – att komma fram utan en skråma på kroppen.

Pistol Whip är perfekt för dig som vill ha VR-action!

Rekommenderad åldersgräns: Från 13 år

Smash Drums

Är du redo att rocka? Plocka fram hårdrockaren inom dig och låt dig inspireras framför ett mäktigt virtuellt trumset! Banka loss och trumma igenom utmanande låtar i jakten på höga poäng, ära och berömmelse. Spelet har olika svårighetsgrad och en stor uppsättning inspirerande låtar att välja på.

Let ´s rock and Smash Drums!

Rekommenderad åldersgräns: Från 10 år


Notera: Våra VR-aktiviteter är anpassade för en bred målgrupp och tillgängliga spel skiljer sig i karaktär och rekommendation enligt PEGI (internationell standard för märkning av innehåll på film eller i spel). Här kan du läsa mer om PEGI-standard. Kontakta oss gärna om du har frågor kring vårt utbud.

Vi tillåter endast nyktert deltagande i VR-aktiviteter.