Norrköping och Visualiseringscenter C från ovan
Om oss

Vi visar dig världen, som du aldrig har sett den

Visualiseringscenter C är sedan starten 2010 en världsledande motor för visualisering, och ett unikt nav för kunskap och kommunikation. Här samlas forskare från hela världen för att ta fram den främsta visualiseringstekniken – och låta den möta allmänheten.

Över 70 procent av våra sinnesceller sitter på näthinnan. För att fullt ut ta till oss och förstå verkligheten behöver vi se den med egna ögon. Med hjälp av visualiseringsteknik kan vi se det som annars är för stort för att uppfatta – och det som är alldeles för litet. Vi kan resa från verklighetens allra minsta beståndsdelar – till de yttersta platserna av det kända universum.

I vårt science center i centrala Norrköping bjuder vi besökarna på resor in i vetenskapens mest hisnande berättelser, genom Wisdome och våra labb- och lärmiljöer, där besökarens eget utforskande möter vetenskapliga förklaringar. Vi kallar det för exploranation, och vi är övertygade om att det är framtidens lärande och kommunikation. Det är också nyckeln i ett av våra viktigaste uppdrag – att fånga nyfikenheten och intresset hos våra ungdomar, de som ska bli framtidens naturvetare och ingenjörer.

Genom våra samarbeten – med skolor, med näringslivet, med andra aktörer som brinner för visualisering – ser vi till att vår forskning gör verklig samhällsnytta och möter människorna.

Välkommen hit och upplev världen, som du aldrig har upplevt den.

Visualiseringscenter C – 
ett konsortium

Visualiseringscenter C är ett konsortium som består av Norrköping Visualisering AB, Cnema, C-Research Linköpings Universitet, Norrköping Science Park och C-production.

Cnema är Norrköpings kommuns filmverksamhet. Med Norrköpings filmfond, tre biosalonger och integrerat film- och medielabb är Cnema en Sverigeunik verksamhet.

C-Research är Linköpings universitets del av Visualiseringscenter C, och står för forskningen kring visualisering. C-research utgörs till stor del av forskare och forskarstuderande, samt administrativ och teknisk personal från avdelningen Medie- och Informationsteknik (MIT) på Institutionen för teknik och naturvetenskap vid Linköpings universitet.

Norrköpings Science Park är en innovationsmiljö i nära anslutning till Campus Norrköping, Linköpings universitet, med fokus på forskning, nyföretagande och företagsutveckling. 

C-production arbetar med projektbaserad tillämpad forskning, utveckling och experimentell produktion inom visualisering och integrationsdesign.

Norrköping Visualisering AB är ett kommunalt aktiebolag som driver den publika delen av Visualiseringscenter C.

Jobba hos oss

Vill du jobba med den nya generationens vetenskapskommunikation, på Norrköpings mest spännande mötesplats för forskning, näringsliv och allmänhet? Välkommen att söka någon av våra lediga tjänster!

C-ledning

Porträtt av man med skjorta och kostym
Konsortiedirektör

Anders Ynnerman

anders.ynnerman@liu.se

011-36 33 09

Porträtt av en kvinna med håret uppsatt i en hästsvans
VD Norrköping Visualisering AB

Lisa Lindgren

lisa.lindgren@visualiseringscenter.se

011-15 63 10

Porträtt av man med kavaj
VD Norrköping Science Park

Jonas Nilson

jonas.nilson@nosp.se

070 278 32 56

CTO, Enhetschef Tillämpad visualisering

Erik Sundén

erik.sunden@liu.se

011-36 36 26

Enhetschef tillämpad visualisering, huvudutvecklare OpenSpace

Alexander Bock

alexander.bock@liu.se

011-36 34 95

Porträtt av kvinna med långt mörkt hår och svart blus
Processledare Visual Sweden

Felicia Lai Jacobsson

felicia.lai.jakobsson@liu.se

0700-850964

Enhetschef Cnema

Johan Karlsson

johan.karlsson@cnema.se

011-15 26 50

Marknad, press och mediakontakt

Marknads- & kommunikationsansvarig

Amanda Lagerqvist

amanda.lagerqvist@visualiseringscenter.se

011-15 63 04

Pedagogik, licenser och försäljning

Verksamhetsledare

Anton Lilja

anton.lilja@visualiseringscenter.se

011-15 63 25