Gratis besök för Norrköpings skolor - VT2020

Årskurserna 2, 5, 7 och 8 inom Norrköpings kommun har möjligheten att boka ett kostnadsfritt skolbesök per klass och läsår på Visualiseringscenter C. Tiderna för vårterminen 2020 finns att boka i formuläret längst ner på sidan. 


SKOLPROGRAM

ÅRSKURS 2 - TEMA: ROBOTIK

I årets avtalsbesök kommer du att få lära dig mer om hur robotar fungerar. I en workshop kommer vi testa grunderna för programmering och du kommer få träffa en livs levande robot! Därefter tar vi oss in i domen på ett spännande äventyr med Roboten & Räven i Adventure Dome – en interaktiv visning där du – med hjälp av dina kompisar – får styra handlingen!

Varför finns det så många olika sorters robotar? Vad finns det egentligen för likheter och skillnader mellan robotar och människor? Det är några av de frågor som vi ställer oss under årets avtalsbesök för årskurs 2.

Fil: Lärarhandling Årskurs 2 (PDF)
Fil: Elevuppgifter (PDF)

ÅRSKURS 5 - TEMA: TEKNISKA SYSTEM

Målet med avtalsbesöket Tekniska system för åk 5 är att bidra till elevens ökade intresse och förståelse kring tekniska system, dess samband och påverkan. Vi vill främja elevens medvetenhet och förtroende att på egen hand kunna ta sig an tekniska utmaningar. 

I årets avtalsbesök kommer vi lära oss mer om just detta. I föreställningen Dream to Fly 3D visar vi människans ständiga fascination kring att kunna flyga; resan som tog oss från ritningar och studier till tekniken som förde oss bort från marken och upp i luften. I föreställningen träffar vi också på kända historiska karaktärer som alla påverkat vad flygfenomenet kommit att bli, från de första kämpiga försöken, vidare till flygplanens historia i världskrigen och dagens stora passagerarflygplan. Efter filmen är det dags för workshop med littleBits. Eleverna kommer att arbeta i grupp och indelningen sker vid besöket. Eleverna kommer att genomföra övningarna tillsammans med våra pedagoger men vi ser självklart att medföljande pedagoger deltar tillsammans med klassen i alla övningar.

Fil: Lärarhandledning Årskurs 5 (PDF)
Fil: Elevuppgifter (PDF)

ÅRSKURS 7 & 8 - TEMA: ROBOTPROGRAMMERING

Robotar har gått från att vara något man bara läser om i böckerna till något som finns i de allra flesta hem. Tidigare var robotar dyra och avancerade att programmera. Nu har tekniken blivit allt billigare och hjälpmedlen för att programmera robotarna blivit fler.

I årets avtalsbesök kommer eleverna att få prova olika sätt att programmera en robot. I grupp kommer eleverna lära sig grunderna inom programmering och ta kontroll över robotens beteende för att lösa olika typer av problem. Därefter tar vi oss in i domen där det bjuds det på en interaktiv föreställning om olika satelliter och robotar som finns i rymden.

Besöket på Visualiseringscenter kan utökas med lunch och studiebesök på Ebersteinska gymnasiet. Gäller endast en klass per tillfälle. Senast tre veckor innan besöket behöver vi ha er anmälan och kompletterande information med antal lunchportioner och eventuell specialkost skickas till linnea.peterson@norrkoping.se. Om fler klasser vill komma under samma dag till Ebersteinska gymnasiet, vänligen kontakta Bengt Uddbom, via bengt.uddbom@norrkoping.se.

Fil: Inbjudan till programmeringsdag på Visualiseringscenter och Ebersteinska gymnasiet (PDF)
Fil: Lärarhandledning Årskurs 7 & 8 (PDF)


ALLMÄN INFO

  • Till besöket finns material som tydliggör hur besöket kopplas till läroplanen samt ger exempel på hur du kan förbereda och efterarbeta besöket.

  • Besöket tar ca 2 timmar, men det är väl värt att stanna kvar i huset och fortsätta att undersöka våra utställningar på egen hand.

  • Tänk på att vi kan även erbjuda skollunch i vår restaurang. Lunchen behöver förbokas och ni gör detta i rutan för ”övriga önskemål”. Lunchen serveras kl 11 eller 13.30 och kostar 50 kr/person. Glöm inte att notera eventuell specialkost.


BOKNING

I formuläret nedan väljer du datum och tid för ert besök. Vi behandlar därefter er bokning och återkommer med en bokningsbekräftelse. Det går endast att boka en klass i taget och maximalt kan vi ta emot två klasser per tillfälle.
Då det är många skolklasser som vill besöka oss kan vi inte garantera att ni får den tid ni önskat.
Vid ändringar i bokningsschemat kontaktar vi er c:a 2 veckor i förväg för att boka ny tid.

Välkommen att boka ditt besök nedan!

Tillbaka
Välj innehåll

Kalender

Välj dag