Besök Sommar på C

Kom riktigt nära vetenskapen

Landa på Mars, krymp till nanostorlek, vandra med dinosaurier och låt specialeffekternas mysterier klarna. Se vad som döljer sig inuti en mumie, kliv in i en brottsplats, upptäck hjärnans alla vinklar och vrår. Kom närmare än du någonsin varit.

24 juni – 11 augusti erbjuder vi ett inspirerande sommarprogram med upplevelser utöver det vanliga. Låt vår domteater omsluta dig, prova på VR, utforska våra interaktiva utställningar med innehåll för hela familjen och låt intrycken vila i vår smaksäkra restaurang.

Domteatern visar nervsystemet

Besök Wisdome Norrköping

Visualiseringscenter erbjuder dig att uppleva, upptäcka och utforska med hjälp av visualiseringsteknik i absolut världsklass. Ett av våra populäraste inslag i centret är vår högteknologiska domteater där vi visar domföreställningar i högupplöst 3D och 2D. Under hela sommaren visar vi flera domföreställningar varje dag och vi har innehåll som passar hela familjen, såväl stora som små.

Upptäck våra egenproducerade produktioner Making Magic, Stort och Chemistry of Life. Missa inte heller vår sprillans nya Dinosaurs 2D (rekommenderad ålder 4+), som omsluter dig i en hisnande upplevelse.

Familjeguidning i våra interaktiva utställningar

Vetenskaplig data är kul – speciellt när den går att förstå. Här kan du upptäcka den på egen hand, eller få en guidning i våra labb och lärmiljöer. Vad sägs om att utforska autentiska 3D-skanningar av människokroppen, möta en digital dinosaurie eller besöka avlägsna platser i universum i ett av världens främsta datorprogram för astrovisualisering? Vi har guider på plats, som gärna berättar mer.

För de allra yngsta besökarna finns vår omåttligt uppskattade barnutställning Rymdskeppet – en perfekt arena för rymdinspirerad lek och utforskande!

Det är alltid fri entré till våra utställningar.

Spela Virtual Reality (VR)

Välkommen in till den virtuella världen! I vår VR-Arena erbjuder vi dig möjlighet att med modern teknik spela Virtual Reality och uppleva den speciella känslan av lekfull virtuell verklighet. Under handledning av en kunnig VR-värd och med hjälp av specialutformade handkontroller och ett headset (VR-glasögon och hörlurar) får du möjlighet att prova på olika typer av VR-spel.

Åldersgräns: 8 år med vuxens sällskap

Rekommenderat maxantal: 3 spelare/session (ni spelar en i taget)

Spelsession: 1h

Pris: 149 kr

Upptäck uppfinnaren i dig! v. 29

Välkommen in i en härlig workshopatmosfär tillsammans med Teksommar. Drop in, först till kvarn (20 platser).

Hologramverkstad

Utforska världen av ljus och 3D-effekter genom att bygga ditt alldeles egna hologram av små plastbitar och tejp. Genom att nyttja hur ljus reflekteras kan du skapa 3D-effekter med hologrammet, som du sen kan ta med dig hem.

Uppfinn kameran

Bygg en pinhålskamera av kartong, silkespapper och nål. Utforska hur ljus och ett litet hål kan fånga former och bilder. Kameran får du sedan ta med dig hem.

Rekommenderad ålder: Från 7 år

Tid: 15 juli – 18 juli, kl. 13.00 – 15.00

Plats: Visualiseringscenter C, plan 5

Aktiviteter på C

En resa ut i rymden, in i människokroppen eller en träff med någon av våra forskare? Använd filterfunktionen för att hitta en upplevelse som passar dig. 

  • Vad?

  • Rensa filtrering

Praktisk information

Här hittar du svar på några vanliga frågor. Har du fler funderingar? Läs mer här.

Ja, det är alltid fri entré till alla våra utställningar.

Ja, längst ner på bottenplan finns garderob och skåp.

Du hittar våra rekommendationer på vardera föreställnings egen sida. Här kan du se alla våra föreställningar.

Under skollov serverar vi lunch i Restaurang & Café C mellan 11.30 – 14.00. Caféet är alltid öppet under centrets ordinarie öppettider.

Centret har ingen egen bilparkering. Närmaste parkering är P-huset Bergskvadraten. En handikapparkering finns tillgänglig på Kopparhammarens innergård som nås via Norra Grytsgatan med riktning från Kungsgatan. Fler alternativ finns på kommunens parkeringskarta.