Från ekvationer till explosioner

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända.

Making Magic är berättelsen om hur visuella effekter skapas till film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen. Följ med Peter Stormare på en hisnande resa och upptäck hur effekter skapas – från ekvationer till explosioner.

Priser

Vuxen120 kr490 kr
Senior/student85 kr390 kr
Barn 4-17 år80 kr290 kr
Barn 0-3 årGratisGratis

* Till årskortet ingår bland annat obegränsat antal ord. filmer & visningar i Domen under ett helt år, 10% rabatt i butiken och 10% rabatt i Restaurang & Café C. Läs mer om vad som ingår och villkoren här.

Information

Speltid: 30 minuter
Språk: Svenska, engelska*
Rek Ålder: Från 8 år
Visas i: 3D
Upplösning: 8K

*Ljudspår finns tillgängligt via translators (hörlurar) som bokas i receptionen och hämtas vid inträde till domen.

Föreställningen innehåller starka visuella effekter och kraftigt ljud och ljus.

Frågor och svar

Att se på film i 3D innebär att hjärnan uppfattar ett djup i bilden som egentligen inte finns. För att uppleva 3D-effekten krävs ett par 3D-glasögon som vi lånar ut till alla besökare. Tack vare 3D kan vi få känslan av att objekt svävar i luften framför oss.

Det går jättebra att ha 3D-glasögonen ovanpå dina vanliga glasögon.

Föreställningen är med svenskt tal, men vi har även ljudspår på engelska för den här föreställningen. Du får hörlurar av oss på plats.

Föreställningens innehåll riktar sig till en vuxen publik och för barn och unga från 8 år. Yngre barn är självklart välkomna och brukar uppskatta föreställningen utifrån dess visuella effekter.

Självklart. Vi har avsedda platser för rullstol och rullator högst upp i domteatern.

Om produktionen

Making Magic är en 8K fulldome-show i 3D baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter. Den är producerad inom Wisdome-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C, med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Bakom kulisserna med produktionsteamet!

Making Magic är en 8K fulldome-show i 3D baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter. Den är producerad inom WISDOME-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C, med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Vad är tanken med Making Magic?

Digitala specialeffekter används i film och tv-spel för att skapa händelser, världar och upplevelser som vi annars inte skulle kunna ta del av. I Making magic vill vi visa hur vi skapar den här typen av specialeffekter – och fyller domen med just de effekter vi berättar om. Vi har försökt få med en spännvidd av tekniker och sånt som faktiskt används i industrin – från 3D-modellering och texturering till avancerade simuleringar.

Hur har produktionen gått till?

Vi börjar med en researchfas. Därefter utarbetar vi ett synopsis som utgör grunden för ett manus, som vi arbetar fram med input från ämnesexperter. Samtidigt skissar vi fram ett storyboard, som blir grunden för vår animatic – en slags grovhuggen och lågupplöst version av filmen. Från 3D-programmet renderar vi ut bildrutorna och sedan följer postproduktion. Ljudsättningen sker parallellt under den sista delen av produktionsprocessen och spelar stor roll för publikupplevelsen.

Varför ska jag se Making Magic?

Du har säkert som alla andra sett häftiga specialeffekter i filmer och spel. I föreställningen får du resa in i en värld av digitala effekter och lära dig mer om hur man gör för att skapa dem – inte minst den avancerade matematiken bakom. 

”Jättekul att filmen fått så positivt bemötande och flera fina priser. Jag är stolt och glad att jag fått medverka. Tack och grattis till oss alla.”


Peter Stormare,
Skådespelare

Du kanske också gillar