Museibutiken

Bli inspirerad av din upplevelse på centret och fortsätt upptäckandet hemma med prylar från vår välsorterade museibutik på entréplan.

I butiken hittar du produkter inspirerade av centrets ledord ”upplev, upptäcka, utforska”. Här finns lärorika leksaker, spännande experiment och ett stort sortiment av böcker för den nyfikne. Butiken har utmanande kit och böcker för både stora och små amatörforskare. 

För den vuxna besökaren har vi smycken från svenska Twenty Pieces och Moonia Trading samt danska Pendulum. Vi är även återförsäljare av inredning från bland annat House of Disaster, Filibabba och Bandjo. 

Nu i vår butik:
En exakt kopia av den falkamulett som placerades under mumien Newswaius lindor – för mer än 2300 år sedan. Neswaius är en av få egyptiska mumier som inte plundrats. Balsamerarna placerade en falkamulett under mumiens lindor för att skydda honom på hans resa genom underjorden. Genom ett unikt 3D-digitaliseringsprojekt har en kopia av mumien tagits fram som ni hittar i ett interaktivt visualiseringsbord i utställningen INSIKTER på våning 3. Lager för lager kan man se allt från inskriptioner på kistorna, själva kroppen och amuletter som finns inne i mumien. Bl.a. den falkamulett som ni hittar i vår butik.

Välkommen in!

Tillbaka