50% RABATT PÅ DOMBILJETTER DEN 30 OKTOBER

Färdas genom existensens stora, rysliga frågor

Gör dig redo för nervkittlande berättelser om ruskiga rymdresor, svarta hål, asteroider och solens expansion. Finns aliens? Vad vet vi egentligen om liv i universum? Välkommen till en spännande rymdföreställning där du färdas genom existensens stora, rysliga frågor.

Under föreställningen pratar vi om riktig data och vetenskap, men lyfter också teorier och myter om hur rymden kan vara farlig för oss. Vi kommer vara extra tydliga med vad vi kan bekräfta och vad som endast är en teori eller myt.

Vi använder oss av OpenSpace

Genom visualiseringsprogrammet OpenSpace kan vi ta oss vart vi vill i det kända universum. I liveföreställningen tar en pilot med dig på ett äventyr i rymden, medan du får lyssna till de rysliga berättelserna.

OpenSpace är framtaget av Visualiseringscenters forskare i samarbete med NASA och American Museum of Natural History. Med hjälp av realtidsdata och vetenskapliga fakta om astronomi och rymden visualiserar programmet hela det kända universum.

Priser

Vuxen120 kr490 kr
Senior/student85 kr390 kr
Barn 4-17 år80 kr290 kr
Barn 0-3 årGratisGratis
50% på alla biljetter den 30/10

* Till årskortet ingår bland annat obegränsat antal ord. filmer & visningar i Domen under ett helt år, 10% rabatt i butiken och 10% rabatt i Restaurang & Café C. Läs mer om vad som ingår och villkoren här.

Information

Speltid: 30 minuter
Språk: Svenska
Rek Ålder: Från 7 år
Visas i: 3D
Upplösning: 8K

Föreställningen innehåller starka visuella effekter och kraftigt ljud och ljus.

Frågor och svar

Att se på film i 3D innebär att hjärnan uppfattar ett djup i bilden som egentligen inte finns. För att uppleva 3D-effekten krävs ett par 3D-glasögon som vi lånar ut till alla besökare. Tack vare 3D kan vi få känslan av att objekt svävar i luften framför oss.

Det går jättebra att ha 3D-glasögonen ovanpå dina vanliga glasögon.

Föreställningen är med svenskt tal.

Föreställningens innehåll riktar sig till en vuxen publik och för barn och unga från 7 år. Rysliga Rymden är en del av Spökköping och innehållet skiljer sig från våra sedvanliga föreställningar, eftersom vi i denna föreställning lyfter både teorier och myter om hur rymden kan vara farlig för oss. Vi kommer vara extra tydliga med vad vi kan bekräfta och vad som bara är en teori eller myt.

Självklart. Vi har avsedda platser för rullstol och rullator högst upp i domteatern.

Du kanske också gillar