OpenSpace live 3D

En rymdshow för hela familjen

I domföreställnignen OpenSpace live erbjuder vi dig som besökare att följa med på en digital interaktiv resa ut i universum där samtliga visualiseringar är baserade på riktig data.

Under ledning av en kunnig pilot och presentatör reser vi från Jorden och ut i kosmos. Under resans gång genomför vi stopp och nedslag på spännande platser. Vi har exempelvis möjlighet att titta närmare på Jorden från ett ovanperspektiv, besöka rymdstationen ISS, landa på mars, besöka exoplaneter och resa bakåt i tiden 13,8 miljarder år för att undersöka den kosmiska bakgrundsstrålningen - spåret efter Big Bang. Visst låter det spännande!

Förutom att bidra till ett fördjupat lärande om rymden är vår målsättning med föreställningen att väcka intresse och nyfikenhet för vetenskap och teknik samt hur visualiseringsteknik kan tillämpas för att hjälpa oss människor att bättre förstå och resonera kring vår omvärld. Det bästa av allt är kanske att det du ser under föreställningen kan du återuppleva hemma vid din egen dator då du kan ladda ner OpenSpace-programmet gratis från Openspaceproject.com.

Föreställningen visas i 3D och rekommenderas från 7+ år.

.

Välj innehåll

Kalender

Välj dag