Välkommen på en resa du aldrig glömmer

Vandra bland sanddynerna på Mars? Ta ett varv runt Jupiter? Uppleva Big Bang? 

Genom visualiseringsprogrammet OpenSpace kan vi ta oss vart vi vill i det kända universum. I en liveföreställning i vår omslutande dom tar vår rymdnavigatör med dig på ett äventyr, där du är med och styr vart vi ska åka. Ut från jorden, förbi månen, vårt solsystem och vår galax. Under resans gång får du lära dig mer om människans utforskning av universum. OpenSpace är framtaget av Visualiseringscenters forskare i samarbete med NASA och American Museum of Natural History. Med hjälp av realtidsdata och vetenskapliga fakta om astronomi och rymden visualiserar programmet hela det kända universum.

Priser

Vuxen120 kr490 kr
Senior/student85 kr390 kr
Barn 4-17 år80 kr290 kr
Barn 0-3 årGratisGratis

* Till årskortet ingår bland annat obegränsat antal ord. filmer & visningar i Domen under ett helt år, 10% rabatt i butiken och 10% rabatt i Restaurang & Café C. Läs mer om vad som ingår och villkoren här.

Information

OpenSpace Live visas endast för bokade grupper och vid utvalda skollov.

Speltid: 45 minuter
Språk: Svenska
Rek Ålder: Från 8 år
Visas i: 3D
Upplösning: 8K

Frågor och svar

Det går jättebra att ha 3D-glasögonen ovanpå dina vanliga glasögon.

Självklart. Vi har avsedda platser för rullstol och rullator högst upp i domteatern.

OpenSpace Live finns i olika utförande och information om innehåll och målgrupp ges i föreställningens beskrivning. Om inget specifikt anges i föreställningens titel ges OpenSpace Live som en familjeföreställning med rekommendationen från 8 år.

Att se på film i 3D innebär att hjärnan uppfattar ett djup i bilden som egentligen inte finns. För att uppleva 3D-effekten krävs ett par 3D-glasögon som vi lånar ut till alla besökare. Tack vare 3D kan vi få känslan av att objekt svävar i luften framför oss.

Du kanske också gillar