Gratis förskolebesök

FÖR FÖRSKOLOR INOM NORRKÖPINGS KOMMUN

BOKA ETT GRATIS FÖRSKOLEBESÖK - HT 2023

Här hittar ni information om Visualiseringscenters program för gratis förskolebesök (avtalsbesök) som erbjuds hos Visualiseringscenter C i samråd med Utbildningskontoret i Norrköpings kommun.

Programmet för förskolan riktar sig till en varierad åldersgrupp (3-5 år) och erbjudandet att boka ett gratis besök per förskolegrupp och läsår riktar sig till samtliga förskolor inom Norrköpings kommun.


TEMA: RYMDRESENÄREN

Målet med avtalsbesöket 'Rymdresenären' är att skapa intresse för rymden och förståelse för hur teknik kan hjälpa oss människor att förstå vår omvärld.

Avtalsbesöket är utformat i samråd mellan Visualiseringscenter och Cnema och under besöket får barnen besöka båda verksamheterna. Den första timmen under besöket spenderas hos Visualiseringscenter (kl 9-10) och den avslutande timmen spenderas hos Cnema (kl 10-11).

Besöket inleds i Visualiseringscenters spännande VR-arena där barnen får uppleva rymden på storskärm. Bland annat reser vi ut i solsystemet tillsammans och utforskar en ny samling planeter som tillkommit på ett högst mystiskt sätt! Därefter får barnen möjlighet att utforska rymden genom lek i den dedikerade barnutställning ”Rymdskeppet”.

Hos Cnema får barnen sedan möjlighet att skapa digitala berättelser med hjälp av tekniska hjälpmedel och spännande mjukvara för filmskapande.

Aktiviteterna under besöket leds av pedagoger från Visualiseringscenter och Cnema. För mer detaljerade frågor kring besöket, kontakta Visualiseringscenter via pedagog@visualiseringscenter.se eller Cnema via mediepedagogik@cnema.se.


BOKNING

I formuläret nedan väljer du datum och tid för ert besök. Vi behandlar därefter er bokning och återkommer med en bokningsbekräftelse. Då det är många grupper som vill besöka oss kan vi inte garantera att ni får den tid ni önskat. Vid ändringar i bokningsschemat kontaktar vi er c:a 2 veckor i förväg för att boka ny tid.


OBS! SAMTLIGA TIDER FÖR HÖSTENS BESÖK ÄR FULLBOKADE. KONTAKTA OSS GÄRNA FÖR ATT GÖRA ANMÄLAN TILL VÅR KÖ.

Kontakt: pedagog@visualiseringscenter.se