Person i rymddräkt i farokost

Marcus Wandt gästar Wisdome Norrköping

Den 30 maj tar Visualiseringscenter C Marcus Wandt tillbaka till rymden. På plats i Wisdome Norrköping möter Wandt publiken för att berätta om sina upplevelser. 

I mjukvaran OpenSpace som utvecklats på Linköpings universitet visualiseras hela det kända universum. Med hjälp av OpenSpace kan vi ta med publiken på en resa ut i rymden. 

– Tack vare den omslutande 3D-upplevelsen vi kan erbjuda i domen kommer besökarna kunna få en känsla av att själva vara i rymden tillsammans med Marcus, men även besöka platser i rymden där ingen människa varit, säger Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering och grundare av Visualiseringscenter C. 

Den sista torsdagen i varje månad arrangeras SpaceNight på Visualiseringscenter C – där deltagarna vanligtvis får ta del av en enastående kombination av AW-meny och rymdresa i 3D. Den 30 maj adderar vi dock en alldeles spektakulär twist när Marcus Wandt håller i rymdresan och tar med oss tillbaka till sin unika upplevelse.

Marcus Wandt blev i januari 2024 den tredje svensken i rymden, när han reste till ISS för att bedriva forskning i tyngdlöshet. Den 29 januari kopplade han upp sig för ett livesamtal med elever på jorden, för att låta dem ställa sina nyfikna frågor.

Programmet hålls i två delar: för specifikt inbjudna personer och för allmänhet.

Program för inbjudna
16.00 Mingel för inbjudna gäster
17.00 Visning i domen

Program för allmänhet
17.30 Afterwork i restaurangen
19.00 Visning i domen

Media bjuds in att delta under valfri del av programmet. Vänligen bekräfta ditt deltagande genom att maila kristin.blomgren@visualiseringscenter.se

Läs vidare

25 juni 2024

Sommar på Visualiseringscenter C

Landa på Mars, vandra med dinosaurier, se vad som döljer...

Utforska mer
Next gen media NKPG 2024
6 maj 2024

Techvärldens front inspirerar Norrköping under Next Gen Media

Tisdagen den 7 maj ordnas Next Gen Media NKPG -...

Utforska mer
Publiken sitter i domen och kollar på en föreställning
26 april 2024

Wisdomeproduktion från Norrköping vinner “Best Special Effects Design Film” på internationell filmfestival

Norrköpings Visualiseringscenters domproduktion, Chemistry of Life – En osynlig inre...

Utforska mer