Har du någon gång drömt att du kunde flyga?

Sedan tidernas begynnelse har människor drömt om att flyga. Sagor om flygande drakar och mattor har spridits i folkmun och skapat spänning hos både stora och små.

Leonardo da Vinci gjorde realitet av drömmarna med sina fantastiska ritningar. Genom hans ögon har vi sedan lärt oss att se till naturen och studera t.ex. insekter och fåglar för att leta efter flygandets hemligheter.

När bröderna Montgolfier byggde den första fungerande luftballongen och flög upp i skyn blev drömmen till verklighet. Bröderna Wright var pionjärer som byggde det första fungerande flygplanet. Vi får höra om olika tekniska milstolpar genom tiderna som hjälpt oss på vår väg till att erövra himlen.

Dream to Fly är en poetisk och spännande historia i fulldomsformat i 3D med fokus på generationer av drömmare som tagit oss från marken till stjärnorna.

Priser

Vuxen120 kr490 kr
Senior/student85 kr390 kr
Barn 4-17 år80 kr290 kr
Barn 0-3 årGratisGratis

* Till årskortet ingår bland annat obegränsat antal ord. filmer & visningar i Domen under ett helt år, 10% rabatt i butiken och 10% rabatt i Restaurang & Café C. Läs mer om vad som ingår och villkoren här.

Information

Speltid: 35 minuter
Språk: Svenska, Franska*, Holländska* och Polska*
Rek Ålder: Från 6 år
Visas i: 3D
Producerad av: The Heavens of Copernicus Productions

*Ljudspår finns tillgängligt via translators (hörlurar) som bokas i receptionen och hämtas vid inträde till domen.

Föreställningen innehåller starka visuella effekter och kraftigt ljud och ljus.

Frågor och svar

Att se på film i 3D innebär att hjärnan uppfattar ett djup i bilden som egentligen inte finns. För att uppleva 3D-effekten krävs ett par 3D-glasögon som vi lånar ut till alla besökare. Tack vare 3D kan vi få känslan av att objekt svävar i luften framför oss.

Det går jättebra att ha 3D-glasögonen ovanpå dina vanliga glasögon.

Föreställningen är med svenskt tal, men vi har även ljudspår på engelska, franska, holländska och polska för den här föreställningen. Du får hörlurar av oss på plats.

Föreställningens innehåll riktar sig till en vuxen publik och för barn och unga från 6 år. Yngre barn är självklart välkomna och brukar uppskatta föreställningen utifrån dess visuella effekter.

Självklart. Vi har avsedda platser för rullstol och rullator högst upp i domteatern.

Du kanske också gillar