GUIDAD VISNING

Boka guidad visning av utställningsytorna hos Visualiseringscenter

Utforska utställningarna hos Visualiseringscenter C genom att boka en guidad visning tillsammans med våra kunniga pedagoger.

Vårt synsinne har alltid haft en stor betydelse för vårt sätt att förstå och organisera världen omkring oss. I takt med möjligheterna att producera digitala bilder har intresset för både tekniken bakom och förståelse för bilderna ökat. Med hjälp av visualisering kan vi idag synliggöra det annars osynliga. Visualiseringen är idag ett verktyg för forskning och lärande, men är också en del av vår vardag.

Genom att boka en guidad visning får ni titta närmare på en del av de installationer som finns i våra utställningar.

Våra pedagoger har möjlighet att anpassa visningens innehåll utifrån gruppens intresse förkunskaper. En guidad visning hos Visualiseringscenter tar cirka 45 minuter. Kombinera gärna visningen med att se på någon av våra domföreställningar.

Tillval - Domföreställning: 62 SEK ex moms per elev
Pris: 720 SEK ex moms per skolklass (max 25 personer)

Digital guidning via Zoom

Har ni inte möjlighet att besöka Visualiseringscenter på plats? Då erbjuder vi en digital guidning på distans. Våra pedagoger tar er med på en livevisning i våra utställningar via Zoom. En digital guidning hos Visualiseringscenter tar cirka 45 minuter och genomförs live innan centrets ordinarie öppettider (från kl.08.00 till 09.00).

Pris: 535 SEK ex moms per skolklass


TEMAVISNINGAR

KOSMOS 3D

Domföreställningen Kosmos 3D är en helt unik och interaktiv föreställning som låter er upptäcka universum utifrån era förutsättningar och frågeställningar. Med hjälp av en kunnig presentatör tas ni med på en tur i universum, där allt från våra livsvillkor på jorden till universums utveckling kan belysas. I domföreställningen Kosmos 3D är publikkontakten viktig. Interaktiviteten i föreställningen gör att ni kan påverka visningens innehåll och berättelse. Möjligheten finns att tillsammans med centrets pedagoger utarbeta en egen tematik som passar just din verksamhet.

Skolprogrammet Kosmos 3D tar ca 45 minuter och innehåller:
- En interaktiv domföreställning.
Pris: Grundpris för varje föreställning är 400 SEK ex moms, därefter 62 SEK ex moms per elev

KOSMOS 3D JUNIOR (Förskola – Förskoleklass)

Kosmos 3D Junior är en interaktiv rymdshow i 3D för unga rymdfarare i åldrarna 3 – 6 år. Tillsammans med en värd och en pilot får vi följa med in i domen och vidare ut på en spännande resa genom rymden. Siktet är inställt på vårt solsystem och genom inlevelsefull berättarkonst, gestaltning och spännande teknik får vi lära oss mer om planeter, månar och stjärnbilder. Varje rymdshow är unik då resans innehåll till viss del bestäms gemensamt. Varmt välkommen till en upplevelse utöver det vanliga!

Skolprogrammet Kosmos 3D junior tar ca 35 minuter och innehåller:
- En interaktiv domföreställning.
Pris: Grundpris för varje föreställning är 400 SEK ex moms, därefter 62 SEK ex moms per elev


DIGITALA TEMAVISNINGAR

Varmt välkomna att boka en digital temavisning på Norrköpings Visualiseringscenter C. Våra pedagoger tar er med på en live-visning i våra utställningar via Zoom. Nedan finns information om de olika teman som erbjuds. Vi ses på Zoom! 

HÅLLBARHET

Vad är hållbarhet för dig? Även om många hållbara alternativ är tydliga och tillgängliga för oss idag, väljer ändå många att göra som man ”alltid gjort”. Sverige är ett fantastiskt land med stora möjligheter för dig och mig att leva våra liv precis som vi önskar. Sverige hamnar faktiskt på plats nr 7 i listan av världens lyckligaste länder! Men vi är också ett av de länder i världen med störst ekologiskt fotavtryck. Om alla levde som vi gör i genomsnitt i Sverige skulle det behövas ca fyra planeter rent resursmässigt varje år. Våra konsumtionsmönster är ohållbara – så hur kan vi enkelt göra en förändring? I den här guidningen sätter vi våra hållbarhetskunskaper på prov och testar nya lösningar och möjligheter.

Kulturarv

Teknik och vetenskap ses ofta som en framtidsfråga, där blicken är riktat mot vad som komma skall. Men vad händer om vi vänder forskning och teknik mot det som redan varit? Kan vi lära oss mer om sådant vi trodde vi redan visste allt om? Kultur är en av grundstenarna till att veta vilka vi är och var vi kommer från. Att bygga på höjden kräver ju en stadig grund att stå på. Genom att föra samman visualiseringsforskning och teknik med världens kulturarv kan vi visa sådant som annars hade varit omöjligt att se, samt bevara det som med åren hade gått förlorat. I denna guidning visar vi exempel på just sådan forskning och de spännande historier som nu gjorts synliga.

Insidan

Människans fascination av att förstå och avbilda kroppens insida går långt tillbaka i tiden. Idag är det möjligt att se vad som döljer sig inom våra kroppar med hjälp av bland annat magnetkameror, röntgen och olika typer av avancerade mikroskop. I utställningen Insikter visas flera exempel på medicinsk visualisering som hjälper oss att se insidan på ett helt nytt sätt. Vilken betydelse har den moderna visualiseringstekniken kopplat till medicinsk vetenskap och folkbildning? Hur kan dessa verktyg användas för att till exempel förstå Covid-19? Mer spännande frågor besvarar vi under denna unika guidning.

Information

Tidsåtgång: Ca 45 minuter
Bokning: pedagog@visualiseringscenter.se

Kostnad: 
535 SEK ex.moms

Instruktioner följer med bokningsbekräftelsen.