Inside Explorer Cloud

Streamad 3D-mjukvara för vetenskapskommunikation

Interspectrals nya 3D-mjukvara, Inside Explorer Cloud™, möjliggör för elever och lärare att utforska vetenskaplig data på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt från vilken enhet som helst, vart som helst. Vi på Visualiseringscenter C är en av de första aktörerna i Sverige att tillämpa och inkludera detta nya digitala program i vårt pedagogiska utbud och vi erbjuder dig som lärare att utforska det tillsammans med dina elever. Programmet streamas via Internet direkt till klassrummet och är således väldigt lättillgängligt. Inside Explorer Cloud fungerar utmärkt att använda på tunna klienter och bärbara datorer med enklare prestanda, så som exempelvis Chromebooks.

I samband med att du som lärare bokar dig för en tid via formuläret nedan, tilldelas du en länk av till molntjänsten (streamingtjänsten Inside Explorer Cloud). Länken ger sedan tillgång till ett paket med olika dataset och dessa kan du och dina elever utforska under en bestämd tidsperiod och under avgränsad nyttjandetid. I priset ingår tillgång till programmet under 5 efterföljande dagar. Detta inkluderar tillgång till dataset som bjuder eleverna att undersöka verklig medicinsk data av scannade människor och djur.

Du som lärare väljer själv hur många elever som får möjlghet att använda programmet under den tid du har tillgång till länken (utifrån nedanstående kriterer). 


PRIS: 720 SEK ex moms

I priset ingår följande:

- Tidsangiven länk till Inside Explorer Cloud™. Länken är giltig måndag 07.30 till fredag 17.00 under vald vecka.

- 80h sammanlagd nyttjandetid. Detta beräknas utifrån följande exempel: två datorer som använder tjänsten 1h vardera under samma klocktimme svarar för totalt 2h nyttjandetid.

- Möjlighet att koppla upp 15 enheter (datorer) till tjänsten samtidigt. Detta är det maximala antalet enheter som kan använda programmet samtidigt.

- Pedagogiskt workshopmaterial innehållande relevant bakgrundsinformation, elevuppgifter och användarmanualer.

- 60 min Lärarstöd i form av digital introduktion och presentation av mjukvaran med Visualiseringscenters pedagoger. 

- 30 min digital uppföljning efter genomfört användande med Visualiseringscenters pedagoger.

OBS! Vid otillbörligt nyttjande av länken äger Visualiseringscenter rätt att ta ut ytterligare avgift på 1000kr ex moms.

LADDA NER LÄRARHANDLEDNINGLärarhandledning (PDF)


BOKNING

I formuläret nedan väljer du datum och tid för ert besök. Vi behandlar därefter er bokning och återkommer med en bokningsbekräftelse. 

bokningsformulär kommer inom kort! Tills dess - kontakta centrets pedagoger (pedagog@visualiseringscenter.se) för förfrågan.